Over ons

Wie of wat is GBG?

De GBG (Gilde der Brugse Gastenverblijven) bestaat reeds meer dan een halve eeuw en is de oudste Gilde van Gastenverblijven in Vlaanderen. Samen met andere gildes uit de Vlaamse Kunststeden is ze oprichter van de KSLV (Kleinschalig Stedelijk Logies Vlaanderen) die de gezamenlijke belangen verdedigt op Vlaams niveau. 

De GBG beschikt over de nodige informatie, ervaring en kennis op vlak van wetgeving om haar leden (oud en nieuw) bij te staan wat betreft hun rechten en plichten. Het bestuur van de GBG verzorgt anderzijds ook het contact tussen logiesuitbater, Dienst Toerisme, Toerisme Vlaanderen en de andere partners uit de toeristische sector.

Bent u uitbater van een B&B, vakantiewoning of kamergebonden logies of wenst u het te worden en bent u nog geen lid van de GBG, bezoek onze pagina Lid worden en/of neem dan vrijblijvend contact op: info@logiesbrugge.be.  

Waarom een gilde?

De GBG wil alle kleinschalige logiesuitbaters van B&B’s, vakantiewoningen en kamergerelateerde logies in Brugge samen brengen om verbinding te maken, samen te werken en kennis te delen. Dit moet leiden tot een kwaliteitsvol aanbod van authentieke kleine logies voor bezoekers aan onze stad.

Als direct aanspreekpunt met Stad Brugge en Visit Brugge betrachten wij om de belangen van onze leden mee te ondersteunen.

De Gilde wil een ontmoetingsplek zijn om updates te geven, inzichten te delen en gesprekken te voeren. Het spreekt voor zichzelf dat hoe meer uitbaters zich verenigen, hoe beter we in ons opzet zullen slagen. Daarom is het lidmaatschap van elke Brugse logiesuitbater belangrijk.

Samen kunnen we de uitbaters van gastenverblijven inspireren en ondersteunen om tot een netwerk te komen van verbondenheid. We doen dit op verschillende manieren: 

  • Regelmatige bijeenkomsten waarin ideeën, visie van beleidsmakers en “best practices” worden toegelicht. 
    Webinars en informatiesessies die erop gericht zijn de leden te helpen, zowel persoonlijk als professioneel.
  • Korte opleidingen aan een voordelig tarief op maat van logies
  • Toegang en feedback verlenen op nieuwe functies, OTA’s, regelgeving en beleidsupdates.
  • Bouwen van een informatieve website voor kleinschalige logiesuitbaters

De Gilde wil tevens een ruimte zijn om updates te geven, inzichten te delen en gesprekken te voeren binnen de stedelijke en provinciale context. Hierbij is het belangrijk goede contacten te leggen met andere partijen die eveneens een kwaliteitsvol toerisme nastreven.

Tenslotte wil de Gilde via haar participatie in het KSLV vzw (Kleinschalige Logies Vlaanderen) haar stem laten horen op Vlaams niveau.

Bestuur

Ann Dufoer

Voorzitter

Roland Schils

Secretaris

Administratie, ledenbeheer

Cathérine Dernies

Bestuurslid (B&B)

Social media

Nico Ulens

BESTUURSLID (Vakantiewoningen)

Website